keskiviikko 14. elokuuta 2024

Sinä voit auttaa. Me kerromme miten!

 Onko sinulla halua ja aikaa auttaa, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle?

Haluaisitko olla yksinäisen kaverina, tukena muistisairaalle tai osallistua talkootöihin? Sopisiko sinulle parhaiten olla ystävänä yksinäiselle tai   ikäihmiselle?  Vai toimisitko mieluiten nuoren tai kouluikäisen lapsen turvallisena aikuisena?  

Ratkaisu löytyy Lapuan kansalaisopiston Vapaaehtoistoiminnan kurssista, joka tarjoaa katsauksen Lapuan ja lähialueen vapaaehtoistoimintaan ja perehdyttää osallistujat vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin. Kurssi linkittyy Lapuan kaupungin Vahvuutena välittäminen -kampanjaan, joka kannustaa välittämisen tekoihin: jokainen voi osallistua, jokainen saa vaikuttaa, jokainen on merkityksellinen.

Kurssin luennoilla on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla useiden vapaaehtoistoimintaa koordinoivien järjestöjen, yhdistysten ja muiden organisaatioiden edustajia. Vertaisasiantuntijat jakavat arvokasta tietoa ja kokemuksiaan vapaaehtoistoiminnan eri muodoista ja merkityksestä. 

Kurssi on kaikille avoin ja täysin maksuton, joten mukaan voi tulla kuka tahansa, joka on kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta tai haluaa lisää tietoa aiheesta. Koulutus ei velvoita sinua sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan jatkossa, mutta sen myötä voit löytää itsellesi sopivan tavan auttaa.  



Voit osallistua kurssin kaikkiin seitsemään luentotilaisuuteen, mutta voit myös poimia kokonaisuudesta sinulle mielenkiintoisimmat luentoillat. Koko kurssin suorittaneen on mahdollista saada kurssista opintopistemerkintä OmaOpintopolkuun. 

Kurssi kokoontuu Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, Alajoki-salissa. Viimeisellä kurssikerralla nautitaan nokipannukahvista ja letuista Jokilaakson matkailupuutarhassa.



Kurssin sisällöt ja aikataulut: 

to 12.9. Perehdytys vapaaehtoistoimintaan ja sen merkitykseen. Mitä se sinulta edellyttää ja miten pääset alkuun. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Anne Sironen, Sosiaali- ja terveysalan järjestötalo, Seinäjoki.

to 9.9. Vammaispalvelun tukihenkilötoiminta, tukihenkilökoordinaattori Nina Ala-Riihimäki, HyväEp. Sininauhasäätiö toiminnanjohtaja Anna-Leena Ruotsalainen. Vapaaehtoistoimijana tuomiokirkkoseurakunnassa, Virpi Hirvonen ja Riitta Hepomäki. Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Riina Turja.

ti 24.9. Vapaaehtoistoiminta iäkkäiden henkilöiden kanssa, Susanna Nurmi. Kaupungin vapaaehtoistehtävät, Liikuntatoimi Anu Kortesoja. Varhaiskasvatuksen mumma- ja vaaritoiminta, varhaiskasvatuspäällikkö Katja Korkiamäki. Saapas -toiminta, Sanna Mehtälä, Lapuan tuomiokirkkoseurakunta. Lapuan 4H-yhdistys. Liisa Kotala.

1.10. Toimiminen muistivapaaehtoisena, Muistiyhdistys, Päivi Jussila.

8.10. SPR ystäväkurssi.

22.10. Työpaja. Löydä oma tapasi toimia vapaaehtoisena. Palataan koulutuksen varrella saatuihin kokemuksiin ja oppeihin. Ohjatussa työpajassa etsitään auttamisen tapoja kuvitteellisille kohderyhmille. Keskustellaan vapaaehtoistoiminnasta Lapualla. Mikä voisi olla sinun tapasi osallistua.

29.10. Vapaaehtoisen oma jaksaminen. Lopuksi kokoonnutaan Jokilaakson matkailupuutarhaan nuotiolle pohtimaan Aana Vainion johdolla vapaaehtoistoiminnan merkitystä ja omaa jaksamista. Nokipannukahvit ja lettuja. Opistolaiskunta tarjoaa. Lämmintä päälle.


Ilmoittaudu mukaan, ollaan yhdessä vahvoja välittämisessä!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä linkistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti