maanantai 5. elokuuta 2024

Tiesitkö, että kansalaisopistostakin voit saada opintopisteitä?






Kansalaisopistossa voit edelleen harrastaa ja opiskella vapaatavoitteisesti aivan kuten ennenkin. Osa kursseista on opintopistekursseja, joilla voit halutessasi saada osaamisestasi virallisen opintopisteytetyn suoritusmerkinnän henkilökohtaiseen opintopolku.fi rekisteriin. 

Kaikki suorituksiin ja osaamismerkkeihin liittyvät asiat ovat kursseilla osallistujan itse valittavissa, eivätkä ne vaikuta opiskeluun, jos et niitä halua toteuttaa.

Jokaiselle kurssille voit edelleen osallistua myös ilman opintopisteiden suorittamista!

Haluaisin kurssista opintopisteitä, miten toimin?

Ilmoittaudu kurssille normaalisti. Jokaisen opintopistekurssin alussa opettaja kertoo opintopisteiden suorittamismahdollisuudesta. Ilmoittaudu suorittajaksi heti kurssin alussa, myöhemmin et voi sitä enää tehdä. Tarvitsemme sinulta suostumuksen suoritusmerkinnän viemiseen Omaopintopolkuun. Suostumus- ja infolomakkeet saat opettajalta. 

Jos muutan mieltäni, voinko perua opintopisteiden suorittamisen?

Kyllä voit. Ilmoita vaan opettajalle, että et haluakaan suorittaa opintopisteitä. 

Miten opiskelu eroaa tavanomaisesta, jos lähden opintopisteitä suorittamaan?

Opettaja arvioi osaamisesi kurssin opetussuunnitelmaan kirjattujen osaamistavoitteiden ja arviointikriteerien mukaisesti. Arviointimenetelmät vaihtelevat opettajasta ja aineesta riippuen. Yleisimmin arviointia tehdään kurssin kuluessa samalla kun teet tehtäviä ja osallistut tunnilla työskentelyyn. 

En tarvitse opintopisteitä, voinko silti osallistua opintopistekurssille?

Kyllä voit. Arviointi koskee vain opintopisteiden suorittajiksi ilmoittautuneita eikä se vaikuta muiden työskentelyyn.

Mistä löydän opintopistekurssien opetussuunnitelmat?

Helpoiten löydät ne opiston nettisivujen kautta. https://lapua.fi/kansalaisopisto/osaamisperusteiset-kurssit/  Sivun vasemassa reunassa on linkit jokaisen kurssin opetussuunitelmaan.

Mitä tapahtuu, jos en saa suoritusta tehtyä?

Hylättyä suoritusta ei viedä Omaopintopolku -rekisteriin. Jos haluat keskeyttää opintopisteiden suorittamisen, ilmoita siitä opettajalla.

Mitä hyötyä opintopisteistä minulle on?

Opintopisteiden hyödyntäminen Omaopintopolun kautta on helppoa kun haet opiskelemaan tai työtä.  Joitain suorituksia voidaan hyväksilukea osaksi muiden oppilaitosten tutkintoja.
Huomaa, että jokainen oppilaitos päättää aina itse hyväksilukemisesta. Voit jakaa opintopistesuorituksesi digitaalisesti linkillä tai printattuna versiona.

Miltä kursseilta voin Lapuan kansalaisopistossa saada opintopisteitä?

Tässä lista Lapuan kansalaisopiston lukuvuoden 2024-2025 aikana opintopistekursseista. Linkistä pääset suoraan ilmoittautumissivulle. Tervetuloa kursseille.

Väriopin perusteet 1,5op

Keramiikan alkeet/perusteet 1,5op

Opi neulomaan villasukat 1,5op

Vapaaehtoistoiminta 2op

Espanjan alkeiskurssi 2,5op

Kulttuurintuntemus ja luova ilmaisu 2op




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti