keskiviikko 9. elokuuta 2023

Lapuan kansalaisopiston lukuvuosi avaa ovia uusiin tietoihin ja taitoihin

 Mitä uutta on lukuvuoden ohjelmassa? Tämä jokasyksyinen kysymys on mieluinen vastattavaksi, sillä uusia kursseja löytyy Lapuan kansalaisopiston ohjelmasta runsaasti. 

Uutuuskurssit löytyvät aiempaa näppärämmin opiston uudistuneelta ilmoittautumissivustolta, jossa kursseja voi ainealueiden lisäksi etsiä teemoittain. Omana kokonaisuutenaan löytyvät esimerkiksi kansalaistaitokurssit, joilla kehitetään tämän päivän yhteiskunnassa jokaisen tarvitsemia taitoja kuten digiosaamista, ensiaputaitoja ja erilaisten ihmisten kohtaamista. Mielestämme myös uimataito on yksi tärkeistä kansalaistaidoista, ja siksi tarjolla onkin uimataidottomille aikuisille ihan oma kurssinsa.

Kaikkia kursseja voi hakea vaikka viikonpäivän mukaan, jos kalenterissa on se tietty aukko vielä tilkittäväksi mukavalla tekemisellä.

Erilaisia hakutoimintoja kannattaa kokeilla rohkeasti ja samalla rohkeudella lähteä avaamaan ovia uusiin tietoihin ja taitoihin - lähtisitkö opiskelemaan perinneikkunoiden huoltoa tai kaivaisitko kaapissa pölyyntyneen kitaran yhden tiiviin iltapäivän kitaransoittokurssia varten? Vai onko metallimusiikki lähellä sydäntäsi ja kaipaisit vinkkejä oman laulutyylisi hiomiseen? Vai hyppäätkö suoraan uusien kokemusten syvään päätyyn ja ilmoittaudut sokkokurssille, jolla jokainen opiskelukerta on aina erilainen ja yllättävä?


Toisaalta, tuttu ja rakas harrastus on aivan yhtä arvokas kuin upouudet oppimiskokemukset. Suuri osa viime lukuvuosien suosikkikursseista jatkuvat tarjoten virkistyshetken arjen keskelle, olipa kiinnostuksen kohteesi sitten keramiikka, jooga, lavatanssi tai kielten opiskelu.

Tervetuloa kaikkien kansalaisopistoon, toivottaa Mari-rehtori
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti