maanantai 5. helmikuuta 2024

Nyt on kansalaisopiston opiskelijaraadin aika



 Haluaisitko sinä osallistua kansalaisopiston kehittämiseen?

Lapuan kansalaisopiston opiskelijaraati aloittaa toimintansa. Kutsumme mukaan 10-15 opiston opiskelijaa. Kiinnostuitko? Lue alta lisätietoa.

Miksi opiskelijaraati perustetaan?

Olemme saaneet opetushallitukselta rahoitusta laatu-ja kehittämistyöhön. Hyvä-opisto -hankkeella päivitetään yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma, parannetaan saavutettavuutta ja kehitetään kursseja entistä laajemmalle opiskelijajoukolle. Tarvitsemme tähän työhön myös opiskelijanäkökulman. Kurssisuunnittelun tukena meillä on jo paljon tietoa. On hyvät tilastot, seuraamme trendejä ja uusia "juttuja", kysymme paikallisilta toimijoilta opiskelutarpeita ja opiskelijoilta toiveita. Opiskelijaraadilta toivomme saavamme tietoa opiskeluarjesta. Siitä, mitä voisimme tehdä paremmin, että oppiminen ja harrastaminen sujuisi hyvin ja kiinnostaisi entistä useampaa.

Miten opiskelijaraati kootaan?

Voit ilmoittaa olevasi kiinnostunut ilmoittautumalla jonoon. Alla linkki, josta se onnistuu. Voit ilmoittautua 18.2.2024 saakka. Otamme ilmoittautuneisiin yhteyttä viikolla 8. 


Kutsumme mukaan enintään 15 henkilöä. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, arvomme osallistujat.
 

Miten opiskelijaraati kokoontuu ja mitä pitää tehdä jos osallistuu?

Opiskelijaraadin toimiaika on yksi vuosi. Uusi raati valitaan aina vuoden alussa. Raati arvioi palavereissaan syksyn toimintaa, onnistumisia ja kehittämisen kohtia. Lisäksi jokaiselle raadille on vaihtuva teema. Tämän vuoden teema on saavutettavuus
Kokoontumisia ei ole montaa. Voimme kokoontumistiheyttä miettiä raadissa tarkemmin, mutta ehkä kaksi kertaa lukukaudessa on riittävä määrä. Myös ajankohta sovitaan raatilaisten kanssa yhdessä. 

Jos osallistumisesta aiheutuu kustannuksia, korvataanko ne?

Emme voi maksaa kokouspalkkioita, mutta tarjoamme kyllä kokouskahvit tms. Sinulle ei aiheudu muita kustannuksia kuin paikalle saapumisen aiheuttamat kulut. Voidaan toki harkita myös etäosallistumismahdollisuutta kunhan on saatu raati koottua. 

Mitkä ovat opiskelijaraadin toiminnan tavoitteet vuodelle 2024?

Koska tämä on ensimmäinen raati, on tärkeä tehtävä hyvän toimintatavan muodostaminen. Asialistalla on uusien kurssien suunnitteluun liittyviä asioita. Pohdimme yhdessä myös, miten kursseille osallistumisen  kynnys  olisi mahdollisimman matala.

Tule sinäkin mukaan!

_______________________________________________________________________________









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti