keskiviikko 7. syyskuuta 2022

4.Miten osaaminen vaikuttaa työhyvinvointiin, vai vaikuttaako?
Työelämätaidoilla hyvinvointia -hankkeella on pilotoitu Lapualla uutta, vaikuttavampaa tapaa henkilöstön kouluttamisessa. Keva-rahoitteisessa hankkeessa on kohderyhmänä tässä pilotointivaiheessa ollut kaupungin esihenkilöt.


Vaikuttavuutta pyritään lisäämään kahdella tavalla. Ensinnäkin tuomalla koulutuksiin sellainen oman työn tai työyhteisön konkreettinen kehittämistehtävä, joka parantaa työhyvinvointia. Toiseksi koulutuksessa kertyneen osaamisen tallentaminen Osaamismerkkipassiin mahdollistaa pientenkin osaamiskokonaisuuksien liittämisen CV:hen. Osaamismerkit ovat henkilökohtaisia ja digitaalisina ne voi lisätä vaikkapa LinkedIn-profiiliin.


Lue lisää osaamismerkeistä seuraavasta blogikirjoituksesta.


Koulutusten organisointi on ollut kansalaisopiston vastuulla. Oppilaitoksena kansalaisopisto voi tarjota osaamisen tunnistamista ja lisätä koulutuksiin pedagogista näkökulmaa. Koulutusten aiheet on valittu yhdessä esihenkilöiden kanssa työhyvinvointikyselyssä esiin nousseista teemoista. 

Hankkeen aikana järjestetyistä koulutuksista on voinut saada osaamismerkin, jolla hankittu osaaminen ja oman työn tai työyhteisön kehittäminen todennetaan digitaalisella todistuksella. Toiminta jatkuu edelleen, ja tulossa on vielä useita osaamisen kartuttamisen mahdollisuuksia.

Allaolevassa podcastissa pohditaan osaamisen vaikutusta työhyvinvointiin. 8 minuutin mittaisessa tallenteessa asiasta keskustelevat Lapuan musiikkiopiston rehtori Katja Tuulari ja Lapuan kansalaisopistosta Anna-Kaarina Perko.

KUUNTELE PODCAST TÄSTÄ


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti