tiistai 4. tammikuuta 2022

Kevätlukukausi täynnä tarinoita

 Jokaisella opiskelijallamme on oma tarinansa siitä, miksi  osallistuu opiston kursseille. Yksi etsii vastapainoa hektiseen elämänrytmiin, toinen hakee juttukavereita, kun oma elämänpiiri on kutistunut entisestään koronan myötä. Kolmas tarvitsee jonkin tietyn taidon tai osaamisen pärjätäkseen alati muuttuvassa työelämässä. Neljännellä on menossa sisustamis/puutarha/kuntoilu/nikkarointiprojekti, johon tarvitsee a) ajan b) paikan c) opastajan projektiaan edistämään.  Viides ei halua syitä  harrastamiselleen edes nimetä, antakaa mun vain rauhassa harrastaa! 
Uusien tietojen ja taitojen oppimiselle on välineellinen arvonsa työmarkkinoiden näkökulmasta, mutta tärkeintä on ihmisenä kasvaminen ja sielun sivistys. Ryhmässä opiskellessa ja harrastaessa kerrytämme sosiaalista pääomaa. Opimme ymmärtämään erilaisia ihmisiä, näkökulmia, elämäntapoja. 

 Ihmisyyteen kuuluu erottamattomasti uteliaisuus ja tiedonjano.

Me opistolla haluamme kuulla ja tuoda kuultavaksi opiskelijoidemme tarinoita. Tarinat eivät ole vain sankarikertomuksia siitä, kuinka hurjien ponnisteluiden kautta saavutetaan jotain suurta ja elämä mullistuu.Toki näinkin joskus tapahtuu, mutta useimmiten tarinat ovat välähdyksiä tavallisesta, hyvästä arjesta, jota kursseilla eletään. Pieniä oivalluksia, ilon hetkiä - ja joskus myös epäonnistumisia ja turhautumista.  Tarina olla pieni tai suuri, mutta se on kertojalleen ja kokijalleen aina yhtä merkityksellinen. 

  
Keväällä 2022 alkaa tarinoiden sarja
#3000tarinaa, jossa kuuntelemme ja jaamme opiskelijoiden lyhyitä tarinoita kuvien, videoiden ja tekstien muodossa opiston blogin, Facebookin ja Instagramin kautta. 3000 tarinaa siksi, että lukuvuodessa Lapuan kansalaisopistossa opiskelee saman verran ihmisiä. Jokainen tarina ja jokainen opiskelija on yhtä arvokas. Opiskellaan, harrastetaan ja opetellaan samalla tärkeää taitoa, joka juuri nyt olisi kovin tärkeä -kuuntelemisen taitoa.


Mari Takamaa, rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti